THE INTERNATIONAL STUDENTS PERCEPTION ABOUT HOSPITALITY PRACTICES AT FEDERAL UNIVERSITY OF MARANHÃO (BRASIL)
HOSPITALITY PRACTICES AT FEDERAL UNIVERSITY OF MARANHÃO: ANALYSIS OF INTERNATIONAL STUDENTS PERCEPTION OF WELL RECEIVING
DOI:
https://doi.org/10.21527/2179-1309.2022.116.10601Keywords:
Students. Hospitality. Internationalization. UFMAAbstract
The well-received has been translated and evidenced strongly in large organizations, to include the public universities, since the valorization of the relations through practices of hospitality has been one of the main means of welcoming to the foreign students. In view of the above, this article aims to understand the perception of foreign students, participants in the Program for Alliances for Education and Training (PAEC) and the Program of Students-Agreement for Graduation (PEC-G), which study at the Federal University of Maranhão (UFMA), Campus Dom Delgado, São Luís, about the hospitality practices promoted by this institution. The qualitative research is based on the case study. For data collection, the questionnaire was used, applied with 20 students through the use of the free tool called Google Forms. The results indicate that the majority of the students are participants in the PEC-G, coming from countries that are part of the African continent and Latin America, with the largest influx of students in the semester of 2018.1 In addition, the students point out that there is a long way in UFMA for the development of more solid hospitality practices with foreign students.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
a. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons - Atribuição 4.0 Internacional que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
b. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
c. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).